Over mij

Mijn hond als leermeester.

Mijn naam is Elza Heijmeriks. Mijn passie voor honden begon in 1985 vorm te krijgen toen ik mijn eerste Golden Retriever puppy kreeg. Ik heb met haar een puppycursus gedaan en volgde daarna diverse gehoorzaamheidscursussen en een jachttraining. Ik heb bij een hondenschool in Nijmegen een instructeurscursus gedaan en ben les gaan geven op de puppycursus.

Zo kreeg ik ervaring met verschillende trainingsmethoden. Al snel merkte dat ik mij niet kon vinden in trainingsmethoden die gebaseerd zijn op dwang en correctie. Ik ben mij gaan verdiepen in het gedrag van honden en de manier waarop hondeneigenaren met hun hond omgaan. Ik kwam tot de ontdekking dat het trainen van honden geen basis is om een goede relatie met je hond op te bouwen. Veel trainingsmethoden ontnemen het zelfstandig denken van de hond. Door op een andere manier met je hond om te gaan leer je je hond beter te verstaan.

In 2004 ben ik afgestudeerd als psycholoog. Na mijn afstuderen vond ik een parttime baan en was er weer ruimte voor een hond. Mijn keus viel weer op een Golden Retriever. Mandy was 2,5 jaar oud toen ik haar kreeg. Al gauw merkte ik dat ze erg angstig en onzeker kon reageren. Met veel geduld heb ik haar geleerd om met nieuwe situaties om te gaan, waardoor ze meer zelfvertrouwen kreeg. Ik heb van Mandy veel geleerd en ontdekt dat je met liefde en geduld veel kan bereiken.

Reacties zijn gesloten.