Agenda

Zaterdag 14 september 2019, Lezing Trainingsvrij Opvoeden, een andere kijk op honden!

Hond in Beeld organiseert in samenwerking met Petra Driesen een boeiende lezing over het trainingsvrij opvoeden van honden.

Om een goede relatie met je hond op te bouwen wordt het aanleren van gehoorzaamheid als een voorwaarde gezien. Het aanleren van oefeningen is vaak bedoeld om controle te hebben over de hond. Natuurlijk is het handig als je hond bij je komt als je hem roept, maar dat heeft vooral met de veiligheid van je hond te maken. Een hond die niet luistert wordt als ongehoorzaam gezien. Op cursussen wordt geleerd dat je je hond veel met voertjes moet belonen. De oefeningen die je je hond aanleert, hebben echter weinig te maken met een het opbouwen van een goede band. Je hond leert alleen commando’s uit te voeren.
Een goede relatie met je hond opbouwen betekent dat je hond op jou kan vertrouwen en hij zich veilig voelt bij jou.

Je hond is je beste vriend, “niet omdat hij doet wat je zegt, maar omdat je hem respecteert”.

Petra Driesen is een bekende holistische gedragstherapeut en heeft jarenlange ervaring in het werken met honden. Ze geeft regelmatig lezingen en verzorgt diverse opleidingen.
Tijdens de lezing zal Petra uiteenzetten  dat het mogelijk is op een andere manier een relatie met je hond op te bouwen. Een band gebaseerd is op wederzijds respect, vertrouwen, keuzevrijheid en de belevingswereld van je hond.

Het aantal plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang met opgeven.

Aanmelden voor de lezing kan bij Elza Heijmeriks  www.hondinbeeld.info

Kosten zijn € 25,00,- p.p. inclusief koffie, thee en een hand-out.

Tijd: 13.30-16.00u

Locatie: ‘ t Huis in ‘t groen
Bovenkampweg 1c
5406TV Uden

Reacties zijn gesloten.